Anne Niemeijer

Stop hier meteen mee als ondernemer

10 februari 2022

Er zijn wel 10 dingen die ik je mee kan geven over het ondernemerschap. Maar in dit artikel benoem ik de top 3 zaken waarmee jij als ondernemer per direct zou moeten stoppen.

1: Stop met jezelf vergelijken met een andere ondernemer

Serieus! Waarom maak jij jezelf zo gek. Je vergelijkt jouw binnenkant met de buitenkant van de ander. Wel eens gehoord dat je appels niet met peren mag vergelijken? Dat is exact wat jij wel doet:

  • Je vergelijkt jezelf met iemand die succesvoller is dan jou als ondernemer. Is diegene ook echt succesvol?
  • Hoelang is die andere ondernemer al bezig? Heb je de reis voorafgaande aan het succes ook meegekregen? Alle struggles en dipjes?
  • Zijn jullie situaties wel hetzelfde? Verlangen jullie naar dezelfde dingen?

Geloof mij: het gras is niet groener bij de buren! Echt niet. Het is alleen een makkelijke manier van je ego om jezelf klein te houden. Om je niets te laten doen zodat je lekker veilig blijft op de plek die je kent. We zijn allemaal mensen met verlangens, behoeftes en emoties. Dus ook onzekerheden. Ja, echt iedereen heeft die.

2: Stop met het nadoen van een andere ondernemer

Deze enorme valkuil trap ik ook nog regelmatig in. “oh wat zij doet lijkt goed te werken, dan probeer ik het ook maar zo” terwijl mijn gevoel aan alle kanten NEE schreeuwt.

Het is prima om af te kijken bij anderen. Beter goed gejat dan slecht bedacht. Maar het gevaar zit in het pad van een ander volgen. Je succes ligt juist op je eigen pad volgen.

Op het begin dacht ik alleen maar: ik moet binnen een jaar succesvol zijn. Maar wat is succesvol zijn eigenlijk voor mij? Ik hing succes aan:

  • Veel geld verdienen
  • Heel vaak op vakantie gaan
  • Continu vol zitten en druk zijn

Nu besef ik dat dat niet mijn gevoel van succesvol zijn is. Dat is meer gebaseerd op hoe fijn ik mezelf voel in mijn bedrijf en hoe goed ik mijn klanten kan helpen. Die rijkdom heb ik al. Dus check wat succesvol zijn voor jou betekent en stop met het nadoen van andere ondernemers. Ga vanuit je eigen gevoel het pad bewandelen wat voor jou gemaakt is in dit leven.

Dit werkt op alles door. Dus ga een funnel niet inzetten als je gevoel NEE zegt, ga geen You tube video’s maken als je film verschrikkelijk vindt. Er is altijd wel een manier om aan bijv. sales te doen die wel bij jou past. Waar jij in je kracht staat.

3: Stop met dingen doen zoals je denkt dat het hoort als ondernemer

Geschreven regels, ongeschreven regels en zelf bedachte regels. Je wordt er dagelijks door geleefd. En niet alleen geleefd, ook door tegen gehouden en geblokkeerd.

Welke regel zou jij het liefste nu nog overboord gooien? Zou je minder willen werken dat dat de belastingdienst voor schrijft? Zou je minder online willen zijn terwijl jij denkt dat je daar dagelijks een paar uur moet zijn om succesvol te worden? Wat zou je doen als er geen regels waren?

1 van de regels die ik voor mijzelf had was: als volwassene bereid je alles tot in de puntjes voor (zelf bedacht). Je maakt een Powerpoint presentatie (regel van school) en moet alle 4 typen mensen aanspreken. (trainers regel) Ik heb ze laatst allemaal over boord gegooid toen ik mij besefte dat de beste trainingen uit mijn handen komen als ik mag experimenteren van mijzelf. Als ik mag reageren op wat er ontstaat in een sessie. Die regels werken dus niet voor mij.

Dus stop met de dingen die je denkt te moeten doen en toon eens wat lef om er tegenin te gaan. Om te zorgen dat het wel gaat werken voor jezelf.

Tot slot: wat zou jij een andere ondernemer adviseren om direct mee te stoppen?

Bovenstaande 3 punten geven je meteen meer ruimte voor jezelf. Meer vrijheid waarvoor je waarschijnlijk ook ondernemer bent geworden.

Ik kom dagelijks nog nieuwe zaken tegen waarvan ik zeg tegen mijn klanten: Stop er nu mee! Het brengt je helemaal niks. Dus nu is het aan jou: wat zou jij andere ondernemers adviseren om direct mee te stoppen?

 

Zelfontwikkeling als ondernemer

Wil je wel stoppen maar lukt het niet?

Doe dan mee aan de volgende ronde Vliegende Start. Daarin begeleid ik je 1-op-1 om steviger in je schoenen te staan en de voor jou best werkende sales te gaan doen. Ook instappen bij mij vergt lef. Dat weet ik. Daarom kan je eerst met mij in gesprek. Klik hier om een afspraak te maken.

anne-niemeijer-intuitief-salescoach-salestraining

Anne Niemeijer

Intuïtief Sales mentor voor (hoog)sensitieve ondernemers die willen groeien, maar Sales een vies woord vinden.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kan ik je helpen?