blog-gelukkiger-leven-sales

Het geheime recept van een gelukkiger leven

10 augustus 2021

Een gelukkiger leven krijg je niet van meer geld of door meer liefde van je partner. We blijven maar zoeken naar het ultieme geluk maar we zoeken op de verkeerde plaatsen. We zoeken naar een gelukkiger leven buiten onszelf terwijl het al in ons zit. Wat ik bedoel ga ik je in deze blog laten ervaren voor jezelf. Want dit geheime recept klink simpel en logisch maar is 1 van de moeilijkste dingen om te behouden.

Wanneer ben je het gelukkigste?

Dikke kans dat jij deze vraag niet meteen kan beantwoorden. Of je brein komt met herinneringen waarbij er een soort perfecte omgeving was waarin je gelukkig was. Een moment zo zeldzaam dat jij je afvraagt of je ooit nog zo gelukkig kan zijn.

Die momenten heb ik ook. En exact die momenten kan ik op 1 hand tellen. Het zijn extreme momenten zoals de geboorte van mijn kinderen (niet het moment zelf maar vlak erna) maar ook mijn reis door Thailand heeft mij zulke momenten bezorgd. Maar moet je nu echt bevallen of reizen naar Thailand voor zo’n gelukkiger gevoel?

NEE, absoluut niet

Toen ik voor het eerst hoorde van dit geheime recept dacht ik: het kan nooit zo simpel zijn. En hoe meer ik er mee bezig ben hoe gelukkiger ik mij voel. Het is wel een continu proces. Dus hoe simpel het ook klinkt het is hard werken.

Ik ga het recept met je delen en daarna geef ik voorbeelden en tips hoe je hier zelf mee aan de slag kan gaan.

Wat is dan het geheime recept van een gelukkiger leven?

Ik zal je niet langer in spanning houden. Het geheime recept van meer geluk is: leven in het nu. Being in the present moment. Baal je nu? Niet nodig! Het kan zijn dat jij nog niet klaar bent voor deze boodschap. En dat is helemaal niet erg. Dat komt vanzelf. Ben je nu vooral in verwarring? Lees dan verder.

Ons brein en geluk

Ik blijf het steeds herhalen: ons brein heeft als nummer 1 functie: ONS VEILIG HOUDEN! En daarin gaat het vaak te ver! Zo is ons brein de hele dag bezig om risico’s in de toekomst op te sporen. Daardoor leef je in de toekomst. Ga je je zorgen maken over zaken die er nog niet zijn. En je kan jezelf ziek denken alleen door te denken: ik heb zo veel zin in die dag over 2 weken, ik hoop dat ik niet ziek wordt…. en 2 weken later ben je ziek (helaas)

Verleden

Ook het verleden is een plek waar je brein zich graag begeeft. Daar kan het alle gedane zaken tot in den treure analyseren, beredeneren wat er fout ging en vooral bedenken hoe het ook anders had kunnen lopen.

Een mooie manier om te leren alleen ons brein slaat er vaak compleet in door en alle rampsenario’s komen voorbij. En geloof mij: van het verleden en de toekomst wordt je zeker niet gelukkiger.

Leven in het nu

Okay, dus leven in het nu geeft mij een gelukkiger gevoel? Maar hoe doe ik dat? Ten eerste zijn er zat momenten dat je in het nu leeft. En je brein dus even te druk is met het nu om zich zorgen te maken over de toekomst of over het verleden.

Voor mij zijn dat momenten dat ik echt aanwezig ben in de kamer met vrienden of een goed gesprek heb met mijn man. Bezig zijn met wat er nu is. Genieten van het gezelschap, de lekkere sfeer of het eten. Allemaal zaken waar ik niet over na hoef te denken. En ik hoef er op dat moment absoluut geen moeite voor te doen. Het is er gewoon.

Een ander ultiem moment voor mij is dansen. Er is op het moment echt een heerlijk nummer vaak te horen op Slam FM: we’ve lost dancing. Zo voelt het voor mij ook. Festivals gaan al meer dan een jaar niet door. Juist door dat nummer ben ik mij gaan realiseren dat je ook gewoon thuis kan dansen. Dansen zorgt ook voor bezig zijn met wat er nu is: muziek en beweging. Uit je hoofd en in je lijf.

Wat betekent geluk voor jou?

Dus nu is het aan jou om te onderzoeken wat geluk voor jou betekent. Geluk is niet alleen die grootse momenten waar je tranen van in je ogen krijgt. Geluk draait om de kleine momentjes waar je het moment ten volle beleeft. Niet via je telefoon. Echt in verbinding met anderen of de natuur.

Dus wat maakt jou gelukkig? Wanneer kan jij je brein stil houden en echt leven in het nu? Zonder te balen van het verleden en je zorgen te maken over de toekomst.

Tools

Je kan jezelf trainen meer in het nu te zijn. Daarvoor moet je je bewust zijn van wat er in je hoofd gebeurt. Ik geef je hier een 3 tal tools : Wat voor mij werkt hoeft niet meteen voor jou te werken maar kan wel voor jou werken dus ik deel een aantal tips die mij helpen meer in het nu te leven.

Meditatie

Meditatie gaat niet om je gedachten te laten verdwijnen. Mediteren gaat bij mij om zijn in het nu. Wat voel je nu? Wat heb je nu nodig? Door bijvoorbeeld te letten op je ademhaling of een bodyscan te doen ben je echt bezig met waar je nu bent. Ik geef een aantal tips voor meditatie om in het nu te zijn:

Sarah Blondin: Our call to presence

Lori Granger: Be Present

Lori Granger: Let go

 Mindfullness

“De definitie van mindfulness is: bewust aanwezig zijn in het hier en nu zonder te oordelen. Het woord ‘bewust’ wijst erop dat we dus ook vaak ‘onbewust’
zijn van het hier en nu.” Aldus de blog van Dartie Lefering. Het is dus een manier om meer in het nu te leven en daardoor meer rust te ervaren.

Ben je nog niet bekent met mindfullness dan verwijs ik je graag naar de sessies die Dartie regelmatig online geeft: Online mindfullness sessie.

Beweging

Door te bewegen zit je meer in je lijf en je gevoel en minder in je hoofd. Ik wandel bevoorbeeld elke dag een stuk. Mijn stappenteller zorgt ervoor dat ik zoveel mogelijk elke dag die 10.000 stappen aantik. Niet om af te vallen maar echt voor de rust in mijn hoofd.

Ook dansen geeft mij een heerlijk vrij gevoel. En zit er bij jou veel oordeel op dansen dan kan je starten met alleen dansen. Gewoon in je slaapkamer waar niemand je ziet. Dans en beweeg hoe het voor jou prettig is op dat moment. Soms wil ik rustig dansen en andere keren wild met grote gebaren. Volg je gevoel en voel je vrij.

Tot slot

Misschien denk je nu: waarom schrijft een salestrainer over hoe je gelukkiger bent in je dagelijks leven? Daar heb ik een hele goede reden voor want er zijn 4 pijlers voor een goede basis van je bedrijf en 1 daarvan is: Liefde voor jezelf. Daar start alles mee. Als je geen liefde hebt voor jezelf waarom zou iemand anders dan liefde voor jou voelen? Daarom neem ik ook dit soort kennis mee in een salestraject met jou zoals in de Vliegende Start.

Iedereen heeft weer andere manieren om meer in het nu te leven. Ik zou het super leuk vinden als jij jou manieren wil delen onder deze blog zodat er nog meer inspiratie is voor diegene die moeite hebben met leven in het nu.

Deel je met mij hoe dit voor jou is?

 

anne-niemeijer-intuitief-salescoach-salestraining

Anne Niemeijer

Intuïtief Sales mentor voor (hoog)sensitieve ondernemers die willen groeien, maar Sales een vies woord vinden.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kan ik je helpen?