boektip-sanne-de 5 seconde regel

De 5 seconde regel – Mel Robbins

9 juli 2020

De 5 seconde regel

Waar gaat het over:

Het boek de 5 seconde regel gaat over jezelf aanzetten tot actie. Je niet laten tegenhouden door belemmerende gedachten en overtuigingen, maar DOEN.

De regel is super simpel. Je telt in 5 seconden af 5-4-3-2-1-Ga! en gaat uitvoeren wat je hebt  bedacht. Ook lees je meer over (de wetenschap) waarom deze regel werkt en staan er voorbeelden in van andere mensen die de regel hebben toegepast en hoe dit hun leven veranderd heeft.

Wat voor mij de belangrijkste les was:

Ergens in het boek staat: ‘Als je zoekt naar die ene persoon die je leven kan veranderen, hoef je alleen maar in de spiegel te kijken’. En dat is zo waar.

Mede door social media zijn we enorm naar buiten gericht. Ik maakte me daar ook schuldig aan. Zat mezelf constant te vergelijken met anderen en voelde altijd een bepaalde druk, wilde altijd maar meer, beter, etc.

Maar het is zonde om kostbare tijd te verspillen aan gepieker, negatieve gedachten en te kijken naar wat anderen doen.

 

Toen ik dit boek een aantal jaar geleden las, besefte ik: alles dat je wilt bereiken, ligt binnen handbereik: het zit al in je. Je hebt de regie over je eigen leven, het is tijd om die regie te pakken en ervoor te gaan.

Mening over het boek:

I <3 Mel Robbins. Mindset is iets ongrijpbaars, maar Mel weet dit te vertalen naar praktische tips die je meteen kunt toepassen.

Het boek is – als je net als ik nogal nuchter bent – soms een tikkeltje te Amerikaans. Vooral de voorbeelden van mensen die hun ervaring rondom De 5 seconderegel delen, zijn soms net wat too much en allemaal laaiend enthousiast. Daar moet je een beetje doorheen prikken, want de boodschap die erin zit, is echt raak.

Het is een van de eerste boeken die me heeft me geholpen productiever, positiever en zelfverzekerder te zijn.

Geschreven door: Sanne Kerkvliet-Jansen

anne-niemeijer-intuitief-salescoach-salestraining

Anne Niemeijer

Intuïtief Sales mentor voor (hoog)sensitieve ondernemers die willen groeien, maar Sales een vies woord vinden.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kan ik je helpen?