boektip-miracle-morning

The Miracle morning – Hal Elrod

7 september 2020

The Miracle morning

Waar gaat het over:

Het boek de Miracle morning gaat over hoe je je doelen kunt bereiken. Door in je huidige leven, elke dag te gaan werken aan zelfontwikkeling. Het helpt je om productiever om te gaan met je huidige tijd. En dagelijkse specifieke acties te kiezen die bijdragen aan het bereiken van je doel. Hierdoor ga je meer voldoening uit je dag gaat ervaren.

Het boek is gebaseerd rondom het idee dat wanneer jij je ochtend doelgericht en productief invult, je daar de rest van de dag van profiteert. Hiervoor heeft de schrijver een methode bedacht. Deze heet SAVERS wat de eerste letters zijn voor de losse elementen van de routine. Silence (mediteren), Affirmations, Visualisation, Exercise, Reading, Scribing.

Wat voor mij de belangrijkste les was:

Dit boek laat je ervaren dat het principe van ‘elke dag een beetje in plaats van één keer heel veel’ je zo veel meer oplevert!

Het opende mijn ogen. Meteen ervaarde ik zoveel voordeel van elke dag aandacht besteden aan deze onderdelen. De transformeermatie zat niet alleen in mijn productiviteit. Ik werd me ook veel bewuster van mijn eigen energie. En hoe ik deze kon shiften door me dagelijks te herinneren aan mijn grotere doel.

 

Voorheen vloog ik direct mijn inbox in. Daarna liet ik me leiden door de waan van de dag. Sinds ik de miracle morning toepas ben ik me zo veel bewuster geworden. Voornamelijk van waar ik mijn tijd aan besteed. En ook hoe snel tijd voorbijgaat. Voor mij is dit boek echt een game changer geweest!

Mening over het boek:

Het boek is bijzonder luchtig, makkelijk en grappig geschreven. Daardoor lees je het binnen no-time uit. Het toffe is dat er een grote internationale facebook community bij bestaat. Deze daagt je uit om de theorie meteen in de praktijk te gaan brengen. Onder andere door een 30 dagen challenge. Dat gaf het direct handen en voeten voor mij om de methode daadwerkelijk toe te gaan passen. En met resultaat!

Verder is de schrijver een inspiratie en laat hij je zien dat echt alles mogelijk is. Zoalng jij zelf maar de regie neemt over je dagen. Ik was altijd een beetje skeptisch over ochtendroutines. En werd ontmoedigd door het feit dat hier veel tijd in zou moeten zitten. De Miracle Morning is voor mij het bewijs dat het simpel, makkelijk en effectief kan. Ik ben fan!

Geschreven door: Lieke de Bever

anne-niemeijer-intuitief-salescoach-salestraining

Anne Niemeijer

Intuïtief Sales mentor voor (hoog)sensitieve ondernemers die willen groeien, maar Sales een vies woord vinden.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kan ik je helpen?