boektip-petra-niesten

Het Happiness Project – Gretchen Rubin

13 augustus 2020

Het Happines project

Waar gaat het over:

Gretchen Rubin, de schrijfster van “Het Happiness project” is een bekende Amerikaanse schrijfster die alles heeft: een man, twee kinderen, een mooi huis, een goede carrière. Ze is niet ongelukkig of depressief, ze heeft gewoon een heel normaal, leuk leven.

Maar toch vindt ze dat ze zich gelukkiger zou moeten voelen. Ze wil meer uit het leven halen en besluit zich te gaan verdiepen in geluk. Dit doet ze door haar eigen ‘Happiness Project’ te beginnen. Een jaar lang focust ze zich elke maand op één aspect van haar leven om zo gelukkiger te worden. Zo staat januari in het teken van vitaliteit; ze gaat eerder naar bed, sport meer en pakt de rommel aan. Maart staat in het teken van haar werk en april wijdt ze aan het ouderschap. Voor iedere maand formuleert ze een aantal concrete voornemens om mee te experimenteren en ze houdt ook bij in hoeverre ze erin slaagt om de veranderingen te testen en door te voeren.

Ze deelt niet alleen de successen maar ook de mislukkingen. Aan het einde van het boek komt ze tot de conclusie dat ze inderdaad gelukkiger is geworden én krijg je tips om je eigen ‘Happiness Project’ te beginnen.

Wat voor mij de belangrijkste les was:

De realisatie dat we vaak helemaal niet bezig zijn met de dingen die er eigenlijk toe doen, de dingen die ons echt gelukkig maken. Ik ben me veel bewuster geworden van deze dingen, o.a. door elke dag op te gaan schrijven waar ik die dag dankbaar voor ben.

 

Door daar meer bij stil te staan, voel ik me al gelukkiger. Ik heb ook erg veel gehad aan de twaalf geboden die zij voor zichzelf opstelt aan het begin van het jaar, waaronder ‘Gedraag je zoals je je graag zou voelen’ en ‘geniet van het proces’

Mening over het boek:

Wat ik zo mooi vind van Gretchen is dat ze heel open en eerlijk is. Ze heeft er geen moeite mee om de minder leuke kanten van zichzelf prijs te geven. Zo geeft ze heel openhartig toe dat ze soms een ontzettende zeur is en beschrijft ze een ochtend waarop ze uitvalt tegen haar kinderen. Gretchen heeft een hele pakkende schrijfstijl en dat maakt het boek fijn om te lezen.

Daarnaast staan er ook echt goede praktische tips in die je zelf kunt gaan toepassen. Bijvoorbeeld ‘negen tips die je helpen om regelmatig te sporten’ en ‘zeven tips om binnen tien minuten meer energie te krijgen’.

Het boek nodigt je echt uit om zelf ook meer dingen te proberen om gelukkiger te worden en wellicht zelfs je eigen ‘Happiness Project’ te beginnen.

Geschreven door: Petra Niesten van Learn2organize

anne-niemeijer-intuitief-salescoach-salestraining

Anne Niemeijer

Intuïtief Sales mentor voor (hoog)sensitieve ondernemers die willen groeien, maar Sales een vies woord vinden.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kan ik je helpen?